Mozgásformák

ÉRD – ÉRDLIGET

Kismamatorna

 Varro_Anett

Kismamatorna Anettel

Érdeklődni az anett.inges@citromail.hu e-mail címen lehet.

 

Kismamajóga
DSC_2329Miért fontos a kismamajóga?
A kismamajóga a leendő édesanyáknak a várandósság alatt jelentkező testi és lelki problémák enyhítésében, a vajúdás és a szülés könnyebbé tételében, illetve az azt követő gyorsabb regenerálódásban tud igen hatékonyan segíteni.
A kismamajóga legfontosabb hatásai:
– lazítja a medencét és a csípőt
– erősíti a hátgerincet
– lazítja és nyújtja az izmokat
– jótékonyan hat az ízületekre
– enyhíti a hát- és derékfájdalmakat
– segít a visszerek kiküszöbölésében
– kedvezően hat az emésztési funkciókra
– segíti a lelki kiegyensúlyozottságot
– javítja a testtartást és a légzést
– segíti a kismamák fizikai és lelki felkészülését a szülésre
- hozzájárul a szülés utáni gyorsabb testi és lelki regenerációhozA kismamajóga foglalkozásokról részletesebben a www.metta.hu oldalon olvashatsz.
Maminbaba-Hordozós latin fitness
_MG_3208 copy1A Maminbaba – hordozós latin fitness egy latin tánc alapú mozgásforma kis és kicsit nagyobb babás anyukáknak és kismamáknak. A csoportos foglalkozás keretében a Maminbaba órák alatt az anyukák együtt mozognak a babáikkal olyan módon, hogy a gyermekek stabil babahordozó eszközben az édesanyjukra vannak kötve.
A fokozatos testedzés 6 héttel szülés után kezdhető el, azonban ha az anyuka nem mozgott rendszeresen a szülés előtt, akkor a Maminbabát a szülést követően 3 hónappal kezdje csak el.További információ ezen az oldalon található.
Pilates1

 

DIÓSD – TÁRNOK

Jóga
joga02A jóga olyan több ezer éves indiai eredetű, ám az egész világon méltán elterjedt egészségmegőrző, egészségfenntartó és gyógyító módszer, melynek jótékony hatásai a test és lélek működésében egyaránt megmutatkoznak. A jógaórákon az ellazulás, a különféle izmok, ínszalagok nyújtása, erősítése, a belső szervek működésének segítése, valamint a lelki béke és a teljes testi-lelki harmónia megteremtése áll elsődlegesen a középpontban.A jógától távol áll a versenyszellem: mindenki önmagához képest változik, s ezek a kedvező változások hosszabb-rövidebb idő után mindenkinél törvényszerűen bekövetkeznek – megszűnik az állandó hátfájás, csökken a nyaki merevség, alábbhagynak bizonyos krónikus betegségek kínzó tünetei, hajlékonyabb, energikusabb lesz a test, nő az önbizalom, erősödik a belső kiegyensúlyozottság, stb.Helyszínek: Diósd és TárnokA részletekről a www.metta.hu oldalon olvashatsz.

 

BUDAFOK – BUDAÖRS

Kismamajóga
pregnancy-yoga class2Az órák teljes testet átmozgató biztonságos mozgássorozatból állnak.A kismamajógát bátran elkezdheted akkor is, ha sohasem jógáztál,ha nem vagy „sportos” alkat, hiszen ezek a gyakorlatok szelídek,mindenki a saját igényei szerint ad bele erőt.Felkészülés a szülés-születésre jógával:- Minden órán figyelmet fordítunk helyes tartás kialakítására így megszűnik/mérséklődik a gyötrő hátfájás, a derékfájás, a légzőgyakorlatok segítségével pedig több levegő áramlik a tüdőbe,a kisbabád is több friss oxigénhez jut.- A csípőt is alaposan átmozgatjuk, lazítjuk és a környező izmokat erősítjük. Az erősítő, nyújtó, emésztéssegítő vagy relaxációs technikák mellett olyanok is vannak, amelyek energetikai szinten befolyásolják lényed. - A gátizom tornával felkészülünk a szülés munkájára és az azt követő regenerálódásra.- A relaxáció – jóga nidra keretében – amely a jóga egyik leghatékonyabb technikája – éber tudatállapotban éljük át a pihenést és vesszük fel a babával a kapcsolatot.- Konkrét légzéstechnikákat tanulunk, amelyek segítenek a szülésben, vajúdásban a feszült állapotok leküzdésében segítik a megnyugvást, gyógyítják az álmatlanságot, vagy csak segítenek kiengedni a fáradt gőzt.Információ, bejelentkezés: www.noieskismamajoga.hu, Gáspár Gabriella: 0630/515-06-24
Baba-Mama jóga
kismamaA szülés sok változást hoz az anyák életében.Jó ha a mama megőrzi korábbi aktivitását ebben az újéletritmusban is, és közösségben is gyakorolja az anyaságot.A gyermek és a mama érintkezésének, a játék kezdeténekaz egyik legjobb közösségi formája a BABA-MAMA JÓGA.A baba – mama jóga hatása:- A gyakorlatok közben a baba az érintések által kellemes, nyugtató masszázsban részesül és több gyakorlatban is együtt mozog az anyukával ami erősíti az egymáshoz való kötődést- A gyakorlatok javítják a tartást, erősítik a hátat,
-
A babád is élvezheti kortársai társaságát egymástól rengeteg mindent ellesnek,- Amellett, hogy a gyakorlatok elősegítik a baba fejlődését kedvezően befolyásolják idegrendszeri érését a mozgás és egyensúly érzékelést.- A szülés utáni minél hamarabbi jógázás elkezdése segít elkerülni a szülés utáni depresszió kialakulását

Tudnivalók a foglalkozásról:

6 hetes kortól 12 hónapos korig lehet jönni. Az órákon mindent a baba igénye határoz meg. Bármikor meg lehet etetni, majd utána vissza lehet térni az óra menetébe. A csoportba bármikor be lehet kapcsolódni.

Információ, bejelentkezés: www.noieskismamajoga.hu, Gáspár Gabriella: 0630/515-06-24