Iskolaelőkészítő

Hangyaboy_logo

Diósdi Hangyaboy Fejlesztőház

A mai közoktatási rendszerben nincs átmenet a játékos óvodából a szigorú iskolai rendszerbe. A gyermekek egyik napról a másikra kell átszoknia. Ingyenes iskolaérettségi szűrővizsgálatot biztosítunk a Babamama.info Klubkártya felmutatójának! Előzetes időpont egyeztetés szükséges telefonon!

Ezt az átmenetet szeretnénk megkönnyíteni gyógypedagógusi szempontok alapján létrehozott és kidolgozott háttérrel, azon gyermekek számára, akinél úgy látszik, hogy elegendő idővel és megfelelő figyelemmel elősegíthetjük azon képességek és készségek fejlődését, amelyek hozzájárulnak a sikeres iskolakezdéshez. Fontos a feladattudat megerősítése.

Hangyaboy 3A leendő elsőnek meg kell értenie, hogy vannak kötelezettségei, amiknek akkor is eleget kell tennie, ha nincs hozzá kedve, fáradt vagy szívesebben játszana. Nem lehet elmulasztani vagy elodázni a feladatokat. A feladattudat fejlődése 6 éves kor körül felgyorsul. Ha nem alakul ki, nehéz lesz az iskola és nyűg a tanulás.

A mi iskolelőkészítőnk alapja, hogy az óvoda mellett heti 1 nappal, egy év alatt egyéni felmérés alapján kialakított (maximum 10 fős) homogén csoportokat hozunk létre, ahol a kifejezetten rájuk szabott tanterv alapján fejlesztjük a gyermekeket.
Felkészítjük őket az iskolára, fokozatosan növelve a terhelést. Próbáljuk hozzászoktatni a gyermekeket az iskolához hasonló körülményekhez, de mindezt barátságos, családias környezetben.

Hangyaboy 4

 

Elérhetőségek:
http://hangyaboy.hu/
Diósd, 2049, Liszt Ferenc utca 1. (Balatoni út felől)
Telefonszám: +36 70 339 3339 – Zaka Regina