Maminbaba Ágival

Kedves Anyukák és Kismamák!!

_MG_3044 copy1Oláh-Berezvai Ági vagyok  – 2013 óta – Maminbaba – Hordozós latin fitness órákat tartok Érden és környékén.

Mindig is szerettem mozogni és táncolni. Marcell megszületése előtt is rendszeresen jártam zumbázni, tornázni és step aerobikozni. Ebből is látszik, hogy szeretem a pörgős és táncos alapú mozgásformákat.

Nagyon megörültem annak, amikor hallottam a Maminbabáról. Gondoltam, hogy ezt pont nekem találták ki, hiszen együtt táncolhat(ok)tam a gyermekemmel, valamint a szülés után a mozgás öröméről sem kell lemondanom. Boldoggá tesz továbbá az is, hogy ezt a fajta mozgásformát és örömteli érzést – már a Maminbaba oktatói igazolvány birtokában – a mozogni vágyó anyukáknak is megmutathatom.

 

Maminbaba Ágival – Érden Facebook oldala

 

 MaminbabaFB

Bejelentkezés minden helyszínre szükséges!!!

 

De mi is pontosan ez a Maminbaba?

Gyógytornász – hordozási tanácsadó ajánlásával!

Maminbaba_logo_R_WEBREA Maminbaba “anyukája” Molnár Enikő, akiről a Maminbaba hivatalos oldalán lehet bővebben olvasni.

A Maminbaba – hordozós latin fitness egy latin tánc alapú mozgásforma kis és kicsit nagyobb babás anyukáknak és kismamáknak.  A csoportos foglalkozás keretében a Maminbaba órák alatt az anyukák együtt mozognak a babáikkal olyan módon, hogy a gyermekek stabil babahordozó eszközben az édesanyjukra vannak kötve.

A cél az, hogy a kisbabás édesanyáknak a szülés után is legyen lehetőségük sportolni, kikapcsolódni, magukkal foglalkozni, anélkül, hogy közben a babájukat másra kellene bízni. Ne kelljen lemondaniuk a mozgás öröméről, kimozdulhassanak otthonról, csoportban lehessenek hasonló anyukákkal, információt cserélhessenek, és akár új barátságokat köthessenek.

A mozgással igazodjunk az élethez, rugalmasan, a babával együtt tudjuk jól érezni magunkat. Elsősorban ne azért járjunk mozogni, mert elvárják tőlünk, hogy jól nézzünk ki a szülés után, hanem azért, mert jól akarjuk érezni magunkat és hasznosan akarjuk eltölteni az időt, babánkkal együtt.

A Maminbabát nem csak az anyukáknak találták ki! Az aktív, hordozást vállaló lelkes édesapákat, edzett nagyszülőket, felelősségteljes nagy testvéreket is szeretettel várom óráimon. Sőt a kismamák (hordozott baba nélkül) is részt vehetnek az órákon, amennyiben nincsen szakorvosi ellenjavallat.

Mi nem a fekvőtámaszokat, felüléseket és kitöréseket számoljuk, hanem ritmusos, latin zenére mozgunk, jól érezzük magunkat, miközben természetesen porcikáinkat is átmozgatjuk és kellemesen elfáradunk.

A fokozatos testedzés 6 héttel szülés után kezdhető el, azonban ha az anyuka nem mozgott rendszeresen a szülés előtt, akkor a Maminbabát a szülést követően 3 hónappal kezdje csak el.

A Maminbaba órákon megfelelő öltözék

A Maminbaba órákon kényelmes, sportos öltözék javasolt. A lábbeli lehetőség szerint kényelmes, csúszásmentes sportcipő legyen. Javaslom, hogy az édesanyák helyezzenek el kis törölközőt vagy más nedvszívó anyagot maguk és a babájuk közé, mert a jelentős izzadás átnedvesítheti a gyermekek ruháját is. A babákat is érdemes lengén öltöztetni. Célszerű továbbá váltóruhát is hozni a piciknek.

Fontos ezen kívül a folyadékpótlás mind az anyuka mind a baba számára, ezért vizet mindenképpen hozzatok magatokkal!

Hordozó kipróbálás

Azok az anyukák is részt tudnak venni az órákon, akiknek nincsen hordozójuk, hiszen díjmentesen kipróbálhatók a különböző hordozók (mei-tai, csatos). Ezt bejelentkezéskor kérem előre jelezni!! Ha még nem hordoztad a babádat és segítség kell a hordozó felkötéséhez, akkor kérlek, hogy az óra kezdése előtt legalább 15 perccel érjél oda. Köszönöm! Amennyiben rendszeresen szeretnél Maminbabázni vagy megtetszik a hordozás mindenképpen célszerű egy saját hordozó beszerzése.

Szeretném, ha minél többen Maminbabáznának!

Várok mindenkit szeretettel!

 

MAMINBABA 2013 októberétől már egyre több helyszínen országszerte.