Kismamáknak

ÉRD – ÉRDLIGET

Kismamajóga
DSC_2329Miért fontos a kismamajóga? A kismamajóga a leendő édesanyáknak a várandósság alatt jelentkező testi és lelki problémák enyhítésében, a vajúdás és a szülés könnyebbé tételében, illetve az azt követő gyorsabb regenerálódásban tud igen hatékonyan segíteni.

A kismamajóga legfontosabb hatásai:

- lazítja a medencét és a csípőt
– erősíti a hátgerincet- lazítja és nyújtja az izmokat
– jótékonyan hat az ízületekre
– enyhíti a hát- és derékfájdalmakat
– segít a visszerek kiküszöbölésében
– kedvezően hat az emésztési funkciókra
– segíti a lelki kiegyensúlyozottságot
– javítja a testtartást és a légzést
– segíti a kismamák fizikai és lelki felkészülését a szülésre
- hozzájárul a szülés utáni gyorsabb testi és lelki regenerációhoz

A kismamajóga foglalkozásokról részletesebben a www.metta.hu oldalon olvashatsz.

Maminbaba-Hordozós latin fitness
_MG_3208 copy1A Maminbaba – hordozós latin fitness egy latin tánc alapú mozgásforma kis és kicsit nagyobb babás anyukáknak és kismamáknak. A csoportos foglalkozás keretében a Maminbaba órák alatt az anyukák együtt mozognak a babáikkal olyan módon, hogy a gyermekek stabil babahordozó eszközben az édesanyjukra vannak kötve. A cél az, hogy a kisbabás édesanyáknak a szülés után is legyen lehetőségük sportolni, kikapcsolódni, magukkal foglalkozni, anélkül, hogy közben a babájukat másra kellene bízni.Mi nem a fekvőtámaszokat, felüléseket és kitöréseket számoljuk, hanem ritmusos, latin zenére mozgunk, jól érezzük magunkat, miközben természetesen porcikáinkat is átmozgatjuk és kellemesen elfáradunk.

A fokozatos testedzés 6 héttel szülés után kezdhető el, azonban ha az anyuka nem mozgott rendszeresen a szülés előtt, akkor a Maminbabát a szülést követően 3 hónappal kezdje csak el.

További információ és időpontok.

Maminbaba Ágival – Érden a Facebookon.

 

BUDAFOK – BUDAÖRS

Kismamajóga
pregnancy-yoga class2Az órák teljes testet átmozgató biztonságos mozgássorozatból állnak. A kismamajógát bátran elkezdheted akkor is, ha sohasem jógáztál,ha nem vagy „sportos” alkat, hiszen ezek a gyakorlatok szelídek,mindenki a saját igényei szerint ad bele erőt.Felkészülés a szülés-születésre jógával:

- Minden órán figyelmet fordítunk helyes tartás kialakítására így megszűnik/mérséklődik a gyötrő hátfájás, a derékfájás, a légző

gyakorlatok segítségével pedig több levegő áramlik a tüdőbe,

a kisbabád is több friss oxigénhez jut.

- A csípőt is alaposan átmozgatjuk, lazítjuk és a környező izmokat erősítjük. Az erősítő, nyújtó, emésztéssegítő vagy relaxációs technikák mellett olyanok is vannak, amelyek energetikai szinten befolyásolják lényed.

- A gátizom tornával felkészülünk a szülés munkájára és az azt követő regenerálódásra.

- A relaxáció – jóga nidra keretében – amely a jóga egyik leghatékonyabb technikája – éber tudatállapotban éljük át a pihenést és vesszük fel a babával a kapcsolatot.

- Konkrét légzéstechnikákat tanulunk, amelyek segítenek a szülésben, vajúdásban a feszült állapotok leküzdésében segítik a megnyugvást, gyógyítják az álmatlanságot, vagy csak segítenek kiengedni a fáradt gőzt.

 

Információ, bejelentkezés: www.noieskismamajoga.hu, Gáspár Gabriella: 0630/515-06-24