Anyukáknak

 ÉRD – ÉRDLIGET

Kismamajóga
DSC_2329Miért fontos a kismamajóga? A kismamajóga a leendő édesanyáknak a várandósság alatt jelentkező testi és lelki problémák enyhítésében, a vajúdás és a szülés könnyebbé tételében, illetve az azt követő gyorsabb regenerálódásban tud igen hatékonyan segíteni.A kismamajóga legfontosabb hatásai:- lazítja a medencét és a csípőt
– erősíti a hátgerincet
– lazítja és nyújtja az izmokat
– jótékonyan hat az ízületekre
– enyhíti a hát- és derékfájdalmakat
– segít a visszerek kiküszöbölésében
– kedvezően hat az emésztési funkciókra
– segíti a lelki kiegyensúlyozottságot
– javítja a testtartást és a légzést
– segíti a kismamák fizikai és lelki felkészülését a szülésre
- hozzájárul a szülés utáni gyorsabb testi és lelki regenerációhoz 

A kismamajóga foglalkozásokról részletesebben a www.metta.hu oldalon olvashatsz.

Maminbaba-Hordozós latin fitness
_MG_3208 copy1A Maminbaba – hordozós latin fitness egy latin tánc alapú mozgásforma kis és kicsit nagyobb babás anyukáknak és kismamáknak. A csoportos foglalkozás keretében a Maminbaba órák alatt az anyukák együtt mozognak a babáikkal olyan módon, hogy a gyermekek stabil babahordozó eszközben az édesanyjukra vannak kötve. A cél az, hogy a kisbabás édesanyáknak a szülés után is legyen lehetőségük sportolni, kikapcsolódni, magukkal foglalkozni, anélkül, hogy közben a babájukat másra kellene bízni.Mi nem a fekvőtámaszokat, felüléseket és kitöréseket számoljuk, hanem ritmusos, latin zenére mozgunk, jól érezzük magunkat, miközben természetesen porcikáinkat is átmozgatjuk és kellemesen elfáradunk.A fokozatos testedzés 6 héttel szülés után kezdhető el, azonban ha az anyuka nem mozgott rendszeresen a szülés előtt, akkor a Maminbabát a szülést követően 3 hónappal kezdje csak el.
További információ és időpontok.

 

Maminbaba Ágival – Érden a Facebookon.

 

 

Szülőhangoló Klub

csorgo.hu.fejléc

„Összhangban a gyermek lelkével” gyermeknevelés tanfolyam

A program vezetője várja azokat a szülőket, akik az 1-3 éves korosztályt érintő kérdésekre szeretnének választ kapni. Gyermekünk nevelése során nem egy nehézséggel kell megküzdenünk nekünk szülőknek. A sokféle jó tanács, tipp, és a saját megérzésünk közül nehéz kiválasztani, hogy mi lesz majd összhangban a mi, és a gyermekünk lelkével is.
Ebben igyekszik segítséget nyújtani Csörgő Andrea ezen a tanfolyamon, amely elsősorban információval szolgál a gyermeknevelés első éveinek legfontosabb területeiről.
Szülőhangoló Klub kéthetente szerdánként 9:30-tól a Védák Házában (Érd, Ürmös u. 30.).
Tovább információ ezen az oldalon található.
Bejelentkezés:

Előadó: Csörgő Andrea, pedagógus, perinatális szaktanácsadó, CSÖRGŐ Szülőhangoló programvezető

További információ:
Csörgő Andrea, tel: 30/662-70-56, e-mail: andrea.csorgone{kukac}gmail.com

A CSÖRGŐ Szülőhangoló Programban egyéni konzultáció, dúlai szüléskísérés, zárt önismereti csoport, hordozókendő tanfolyam is választható.

FB oldal ezen a címen érhető el.
„A világ akkor működik jól, ha a Család jól működik;

a család akkor működik jól, ha az Anya jól van.”
/www.csorgo.hu/

Klubkártya elfogadóhely és átvevőpont!!

Nalíni női jóga
noionismeretitabor2013A mai rohanó világba sokszor már elhalványulnak a klasszikus női szerepek és belekényszerülünk olyan helyzetekbe amik elnyomják a finom, kreatív,áramló és elfogadó női energiákat a női jóga módszere segít visszavezetni minket a természetes nőiséghez.A jógaórákon sok olyan gyakorlattal találkozhatsz, amelyek a különböző női problémák megoldásában segítenek.

A jógában alkalmazott játékos és táncos elemek segítik az örömtelibb kikapcsolódást.
Ajánlom azon lányok – nők figyelmébe akik:
- mélyebben, finomabb szinten is szeretnének törődni női egészségükkel
– van valamilyen egészségügyi problémájuk (rendszertelen menstruáció, görcsölés menstruációkor, meddőség, ciszta, mióma, visszatérő gyulladások, inkontinencia, menopauza panaszok egyéb.)
– szeretnék megelőzni az egészségügyi problémákat
– babát szeretnének és már huzamosabb ideje próbálkoznak
- tápláló mozgásra, feltöltődésre, kikapcsolódósára vágynak női mivoltuk figyelembe vételével.Klubkártyásoknak ingyenes első alkalom!
Bejelentkezés: VÉDÁK HÁZA, 2030 Érd Ürmös utca 30.
Telefon: 06-20-310-1796

 

 DIÓSD – TÁRNOK

Jóga
joga02A jóga olyan több ezer éves indiai eredetű, ám az egész világon méltán elterjedt egészségmegőrző, egészségfenntartó és gyógyító módszer, melynek jótékony hatásai a test és lélek működésében egyaránt megmutatkoznak. A jógaórákon az ellazulás, a különféle izmok, ínszalagok nyújtása, erősítése, a belső szervek működésének segítése, valamint a lelki béke és a teljes testi-lelki harmónia megteremtése áll elsődlegesen a középpontban.A jógától távol áll a versenyszellem: mindenki önmagához képest változik, s ezek a kedvező változások hosszabb-rövidebb idő után mindenkinél törvényszerűen bekövetkeznek – megszűnik az állandó hátfájás, csökken a nyaki merevség, alábbhagynak bizonyos krónikus betegségek kínzó tünetei, hajlékonyabb, energikusabb lesz a test, nő az önbizalom, erősödik a belső kiegyensúlyozottság, stb.Helyszínek: Diósd és TárnokA részletekről a www.metta.hu oldalon olvashatsz.

 

 BUDAFOK – BUDAÖRS

Kismamajóga
pregnancy-yoga class2Az órák teljes testet átmozgató biztonságos mozgássorozatból állnak.A kismamajógát bátran elkezdheted akkor is, ha sohasem jógáztál,ha nem vagy „sportos” alkat, hiszen ezek a gyakorlatok szelídek,mindenki a saját igényei szerint ad bele erőt.Felkészülés a szülés-születésre jógával:- Minden órán figyelmet fordítunk helyes tartás kialakítására így megszűnik/mérséklődik a gyötrő hátfájás, a derékfájás, a légzőgyakorlatok segítségével pedig több levegő áramlik a tüdőbe,

a kisbabád is több friss oxigénhez jut.

- A csípőt is alaposan átmozgatjuk, lazítjuk és a környező izmokat erősítjük.  Az erősítő, nyújtó, emésztéssegítő vagy relaxációs technikák  mellett olyanok is vannak, amelyek energetikai szinten befolyásolják lényed.

- A gátizom tornával felkészülünk a szülés munkájára és az azt követő regenerálódásra.

- A relaxáció – jóga nidra keretében – amely a jóga egyik leghatékonyabb technikája –  éber tudatállapotban éljük át a pihenést és vesszük fel a babával a kapcsolatot.

- Konkrét légzéstechnikákat tanulunk, amelyek segítenek a szülésben, vajúdásban a feszült állapotok leküzdésében segítik a megnyugvást, gyógyítják az álmatlanságot, vagy csak segítenek kiengedni a fáradt gőzt.

 

Információ, bejelentkezés: www.noieskismamajoga.hu, Gáspár Gabriella: 0630/515-06-24

Baba-Mama jóga
kismamaA szülés sok változást hoz az anyák életében.Jó ha a mama megőrzi korábbi aktivitását ebben az újéletritmusban is, és közösségben is gyakorolja az anyaságot.A gyermek és a mama érintkezésének,  a játék kezdeténekaz egyik legjobb közösségi formája a  BABA-MAMA JÓGA.A baba – mama jóga hatása:-      A gyakorlatok közben a baba az érintések által kellemes, nyugtató masszázsban részesül és több gyakorlatban is együtt mozog az anyukával ami erősíti az egymáshoz való kötődést

-      A gyakorlatok javítják a tartást, erősítik a hátat,

-      A babád is élvezheti  kortársai társaságát egymástól rengeteg mindent ellesnek,

-      Amellett, hogy a gyakorlatok elősegítik a baba fejlődését kedvezően befolyásolják idegrendszeri érését a mozgás és egyensúly érzékelést.

-      A szülés utáni minél hamarabbi jógázás elkezdése segít elkerülni a szülés utáni depresszió kialakulását

Tudnivalók a foglalkozásról:

6 hetes kortól 12 hónapos korig lehet jönni. Az órákon mindent a baba igénye határoz meg. Bármikor meg lehet etetni, majd utána vissza lehet térni az óra menetébe.  A csoportba bármikor be lehet kapcsolódni.

Információ, bejelentkezés: www.noieskismamajoga.hu, Gáspár Gabriella: 0630/515-06-24